Stichting Tshwaranang Nederland

 

 

Lopend Project Sedimosang


School


School


School

Geef de kinderen van de Townships van Zuid Afrika een toekomst!

Aids in Afrika

50,000,000 geschatte wezen in Afrika
rond 2010 (Unicef)

Uw kunt helpen

Bankrekeningnummer Stichting Tshwaranang Nederland:
61.83.00.759 ABN Amro te Epe

Tshwaranang.nlJosefine Mpofu is een weduwe die in haar huisje in Ivorypark ongeveer 84 kinderen opvangt in de leeftijd van 0-6 jaar. Kinderen die nergens terecht kunnen omdat er geen ouders meer zijn, omdat ze (Aids)wees zijn, besmet zijn met Hiv, omdat moeder geen werk heeft, die bij een grootouder of in een kindgezin leven.

Josefine vraagt 70 rand per maand aan diegenen, die dat kunnen betalen. Ze zorgt, als er voldoende geld is, voor 2 maaltijden per dag, voor informatie en lesmateriaal. Er zijn 3 teachers in dienst, waarvan er 2 een salaris krijgen dat ver onder het normale Zuid-Afrikaanse salaris ligt. Een werkt op vrijwillige basis. Ook is er een vrouw die schoonmaakt en kookt en dat doet voor een minimale onkostenvergoeding. Voor veel van deze kinderen kan niet worden betaald. Ook zij blijven welkom.
Ze heeft de inmiddels gerenoveerde garage ter beschikking voor de pre-school (4-6 jaar). De doelstelling is om deze kinderen hier voor te bereiden op de lagere school. Voor de allerkleinsten is een kartonnen hut gebouwd, hier verblijven zo’n 40 kinderen. Er is geen aansluiting op water en elektra en een rij po’s achter de hut doen dienst als toilet. Nieuwbouw is inmiddels gestart. Er wordt druk gezocht naar voldoende middelen om de nieuwbouw te realiseren en de eerste berichten zijn uiterst positief. De tekeningen zijn door een architect kosteloos gemaakt en bouwadvies en begeleiding worden aangeboden door een bevriende aannemer. Zowel overheid, kerk als community zijn nauw betrokken bij dit project.

De bedoeling is 2 klasruimtes, 3 toiletten, voorraadkamer, douche en buitenkranen aan te leggen. Verder zal ook het bestaande huisje van Josefine worden opgeknapt en de bestaande keuken aangepast. Het geheel zal worden voorzien van elektra en water. Ook een toegangshek zal worden geplaatst om de veiligheid van de kinderen te garanderen. Een grote zandbak is al aanwezig en binnen en buiten speelmateriaal staat op de verlanglijst en natuurlijk moeten we de nieuwbouw inrichten naar simpele maar passende maatstaven, zodat de kleintjes kunnen spelen, slapen en zich veilig en verzorgd voelen. Voor alle kinderen zal worden getracht 2x per dag een gezonde maaltijd te verstrekken. De bouw zal worden uitgevoerd door James Ngobeni en zijn hulpen. Alle materialen worden gekocht in de township en ook de bouwvakkers zoals de loodgieter (een vrouw!), timmerman en schilder komen uit Ivorypark. Doelstelling is, dat zo de directe omgeving meeprofiteert.

Josefine heeft nadrukkelijk gekozen om de allerarmste kinderen opvang te bieden. Ze houdt er een simpele redenering op na: kinderen zijn de nieuwe toekomst van Zuid-Afrika. Investeren in hen met liefde, aandacht en onderwijs geeft op termijn dit land de mogelijkheid de enorme werkloosheid en de gewelddadigheid en ontworteling tegen te gaan. Ze hecht grote waarde aan zelfrespect en respect voor de ander, aan trots zijn op jezelf en waardigheid. Aan leren hoe je met weinig middelen toch rekening kunt houden met hygiëne en delen met elkaar.
.
Status project: Vanuit diverse particuliere initiatieven, parochieleden van pastor Bennenbroek, Rotaryclub Eerbeek, Tshwaranang Nederland en Samen Verder zijn de gelden voor de verbouwing grotendeels bijeen gebracht. Hier kunnen we dus nog wat steun gebruiken, evenzo als in de exploitatiekosten voor het komende jaar.

U kunt dit kind een nieuwe toekomst geven door uw donatie

DONATIES

Bankrekeningnummer Stichting Tshwaranang Nederland:
61.83.00.759 ABN Amro te Epe

Thanks

Bedankt!

VOOR MEER INFORMATIE

 

Reclame door Souls of Distortion

Souls of Distortion 2005